Décsi László blogja

Décsi László blogja

A Baradla-Domica barlangrendszer

2017. augusztus 13. - decsilaszlo

A Világörökség részét képezi a 25 km összhosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer. A Domica-barlang 5,3 km-es szakasza Szlovákiában található. A Baradla nemcsak a térségnek, de hazánknak is legrégebben kutatott, képződményekben leggazdagabb – barlangtani értéke.

aggteleki_csepplo_1.jpg

A Baradla név feltehetően szláv eredetű, s a sziklaszirtet jelentő „bradlo” szóból származik.

Könnyen teljesíthető a hosszútúra, amit végigjárva megismerkedhetünk a Baradla-barlang 6,7 km hosszú főágával. Bejárása nagyjából 4-5 órát vesz igénybe.

aggteleki-cseppkobarlang.jpg

A túra az aggteleki főbejárattól indul és egészen a Hangversenyteremig az útvonala megegyezik a rövidtúra útvonalával. A teremből az út a Csónakázó-tó mellett vezet tovább a tó végénél lévő gátig. A barlang kiépítetlen szakaszán a közlekedést a szükséges helyeken létesített hidak, lépcsők segítik, a világítást pedig a csoport tagjainak lámpái biztosítják egészen a Vörös-tói-ág becsatlakozásáig. Innen a túra útvonala megegyezik a vörös-tói középtúra útvonalával. A túra zenehallgatással egészül ki a páratlan akusztikájú aggteleki Hangversenyteremben, valamint a jósvafői Óriások termében.

558144895f526.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://decsilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr9112745926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása